Priručnik o korištenju tahografa za vođenje evidencije rada

7,96 € (59,99 kn) "PDV uključ."

Brzinska pomoć na dohvat vaše ruke

Opis

“Priručnik o korištenju tahografa za vođenje evidencije rada i odmora profesionalnih vozača”, koji sadrži sve propise vezane uz radno vrijeme i odmor vozača, korištenje tahografa i rukovanje tahografskim listićima, obveze i odgovornost poslodavaca za rad vozača i pridržavanje propisa.

Priručnik je namijenjen vozačima, poslodavcima (prijevoznicima) i svima koji su povezani s cestovnim prijevozom i svakodnevno se susreću s problematikom propisanih ograničenja radnog vremena i odmora vozača te korištenja tahografa. U priručniku su objašnjena pravila o korištenju tahografa te vremenu vožnje, rada i odmora vozača u domaćem i međunarodnom prijevozu, a navedeni su i propisi obuhvaćeni konvencijom AETR (Europski sporazum o radu posada vozila koja sudjeluju u međunarodnom cestovnom prometu) koje je potpisnik i Hrvatska, a moraju je se pridržavati vozači teretnih vozila i autobusa kad prometuju državama potpisnicama.

Sadržana su i stroža pravila, koja vrijede u Europskoj uniji, a propisuju korištenje tehnološki složenijih uređaja koji registriraju radno vrijeme i odmor vozača, poput digitalnog tahografa umjesto analognog, koji se koristi u Hrvatskoj.

Nakladnik: Tahograf d.o.o., Zagreb, 3. izdanje

Možda će vam se također svidjeti…