Školovanje “KOD 95”

1.500,00 kn (199,08 €) "PDV uključ."

Nakon završetka tečaja Ustanova polaznicima izdaje SVJEDODŽBU O PROVEDENOJ PERIODIČNOJ IZOBRAZBI VOZAČA, temeljem koje vozač ishoduje vozačku dozvolu sa upisanom oznakom EU – KOD95.

Kategorije: ,

Opis

TahoExpert u suradnji s vanjskim partnerom organizira školovanje za “KOD 95 – periodična izobrazba vozača“.

Školovanje se održava online (aplikacija Zoom) svakih 14 dana (točan dan po dogovoru, mogući i dani u vikendu).

Temeljem Zakona o prijevozu u cestovnom prometu (NN41/2018 i izmjenama 98/2019 i 30/2021), profesionalni vozači državljani Republike Hrvatske kao i vozači državljani trećih država koji su zaposleni u tvrtkama u Republici Hrvatskoj, moraju imati početne kvalifikacije i redovito se osposobljavati kroz periodičnu izobrazbu vozača ako upravljaju vozilima:

  • vozačka dozvola kategorije C1, C1E, C ili CE (Prijevoz tereta)
  • vozačka dozvola kategorija D1, D1E, D ili DE (Prijevoz putnika)

POČETNE KVALIFIKACIJE STJEČU SE:

  • Provjerom znanja
  • Ubrzanim stjecanjem početnih kvalifikacija
  • Srednjoškolskim obrazovanjem/prekvalifikacijom u zanimanje vozač

OD OBVEZE STJECANJA POČETNE IZOBRAZBE IZUZETI SU VOZAČI KOJI POSJEDUJU:

  • Vozačku dozvolu kategorije D1, D1E, D ili DE ili vozačku dozvolu koja se priznaje kao istovjetna, izdanu do 10. rujna 2008. godine
  • Vozačku dozvolu kategorija C1, C1E, C ili CE ili vozačku dozvolu koja se priznaje kao istovjetna, izdanu do 10. rujna 2009. godine

PERIODIČNA IZOBRAZBA VOZAČA

Sastoji se od obuke kojom se osobama koje posjeduju početnu kvalifikaciju ili su izuzete od obveze početne kvalifikacije osigurava dopuna znanja potrebitih za njihov rad, posebno glede sigurnosti u cestovnom prometu i racionalizacije potrošnje goriva.

Nakon završetka tečaja Ustanova polaznicima izdaje SVJEDODŽBU O PROVEDENOJ PERIODIČNOJ IZOBRAZBI VOZAČA, temeljem koje vozač ishoduje vozačku dozvolu sa upisanom oznakom EU – KOD95.

Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture je Instruktažnom centru d.o.o. izdalo rješenje kojim je dalo ovlaštenje za provođenje programa za stjecanje početnih kvalifikacija i periodičke izobrazbe vozača, te Rješenje o ispitnom centru za provedbu ispita početnih kvalifikacija.

Dokumentacija za upis periodičke izobrazbe vozača:

  • preslika osobne iskaznice,
  • preslika vozačke dozvole,
  • preslika svjedodžbe o stečenoj SSS u zanimanju vozač motornog vozila za vozače koji posjeduju svjedodžbu o stečenoj srednjoj stručnoj spremi u zanimanju vozač.

Dokumente je potrebno dostaviti najmanje jedan dan prije početka osposobljavanja zbog pravovremene prijave u Registar prijevoznika.

Narudžbu za KOD 95 nije moguće kombinirati sa ostalim proizvodima iz TAHOexpert shop-a.

Možda će vam se također svidjeti…